ВСТУП ДО СУМСЬКОГО НАУ

Сумський національний аграрний університет – це вищий навчальний заклад IV рівня акредитації, один з кращих аграрних вишів України. Заснований у 1977 році, за майже 40 років існування він пройшов шлях від Сумського філіалу Харківського. сільськогосподарського інституту ім. В.В. Докучаєва до потужного освітнього комплексу національного значення. СНАУ готує висококваліфікованих спеціалістів для агропромислового комплексу з поглибленим вивченням іноземних мов та інформатики з цілої низки акредитованих спеціальностей. У структурі університету діють 8 факультетів, 1 інститут та 5 коледжів.

Загальний контингент студентів становить близько 11 тисяч. В університеті діє принцип безперервної комп’ютеризації: на сьогодні у виші близько 1000 комп’ютерних місць, і кількість контактного дисплейного часу на кожного студента, в залежності від спеціальності, складає від 250 до 350 годин. Студенти та викладачі мають можливість черпати інформацію про найновіші досягнення науки через міжнародну інформаційну мережу Internet. В університеті створена локальна комп’ютерна мережа.

Науково-дослідна робота зосереджена у 19 наукових лабораторіях, працює аспірантура з 26 спеціальностей. На базі кафедри селекції та насінництва створений науково-дослідний Інститут проблем картоплярства північно-східного регіону України.

Фонд бібліотеки Сумського НАУ становить понад 500 тисяч примірників. До його складу входять наукові, навчальні, художні та довідково-інформаційні видання, електронні підручники дистанційної форми навчання з виходом в Internet.

Для практичної підготовки студентів є навчально-наукова виробнича лабораторія (віварій), де утримуються сільськогосподарські тварини та птиця, такий собі своєрідний живий навчальний посібник для майбутніх лікарів ветеринарної медицини, зооінженерів та фахівців інших факультетів СНАУ, власне навчально-дослідне господарство з площею землекористування 2,6 тисячі га, у тому числі сільськогосподарських угідь 2,3 тисячі га, дослідне поле, яке обслуговує група інженерів-технологів за допомогою системних машин для обробітку сільськогосподарських культур за новими технологіями.

Університетське студентське містечко – це, без перебільшення, перлина й окраса міста Суми. Навчальні корпуси, стадіони, лабораторії, гуртожитки – все це розташоване на великій охайній, гарно впорядкованій і облаштованій території. В університеті працюють кафе та їдальня з найнижчими цінами по місту, студентський клуб, спортзали, де близько 3000 студентів займаються у майже 20 спортивних секціях.

У молодіжно-розважальному центрі працюють гуртки, клуби за інтересами, мистецькі студії, колективи художньої самодіяльності. Кожного року проводиться конкурс художньої творчості серед першокурсників «Зустрічайте: це – ми!» Гуртки художньої самодіяльності – це колективи з багатою творчою історією, репертуаром, своїми традиціями.

З роками СНАУ став справжньою «кузнею кадрів» для багатьох сільськогосподарських підприємств та установ області й України. Університет пишається багатьма своїми випускниками. Дехто з них прийняв естафету від своїх наставників, і зараз веде науково-викладацьку роботу, навчаючи студентів, а більшість плідно й успішно працюють в аграрному секторі нашої держави.

Ректор університету Володимир Іванович Ладика, доктор сільськогосподарських наук, професор, академік НААН України, теж є випускником СНАУ. У своїй роботі він прагне зберегти найкращі університетські надбання та традиції, але при цьому невпинно йти вперед, постійно ведучи творчий пошук нових форм навчального процесу та наукової діяльності.

Рекламні флаєри спеціальностей