Співпраця з агробізнесом

        Співпраця ВСП «Роменський фаховий коледж СНАУ» з виробничими підрозділами агропідприємств дає унікальну можливість студентам вивчати будову та принцип роботи сучасної аграрної техніки, а підприємству – показати свою організацію праці, склад машино-тракторного парку, можливості для майбутнього працевлаштування випускників коледжу.
       У рамках співпраці з сучасним аграрним бізнесом та з метою ознайомлення студентів зі зразками сучасної сільськогосподарської техніки 11 вересня 2020 року відбулася екскурсія студентів 3 курсу спеціальності 208 Агроінженерія на аграрне підприємство Миколаївської дільниці Роменського відділення східного регіонального управління кластеру «Дружба Нова».
       Щиро і привітно зустрів студентів та викладачів на підприємстві інженерний підрозділ на чолі з головним інженером Оксаком Олександром та інженером Лобушко Олегом. Вони зауважили, що студенти мають унікальну можливість отримати прямі вичерпуючі відповіді висококваліфікованих фахівців на будь-які питання з технологічного процесу будови, роботи, регулювання та налагодження сучасної сільськогосподарської техніки.
Спеціалісти провели змістовне ознайомлення студентів коледжу з сучасною технікою іноземного виробництва. А саме: зернозбиральних комбайнів John Deere S670I і New-Holland CX6090; ґрунтообробного агрегату в складі трактора Case 600, глибокорозпушувача Case Ecolotiger 875 та системою внесення добрив АгроСоюз 12100; сівалкою Horsh Maestro AHL.
     Символічним є те, що Оксак Олександр та Лобушко Олег є колишніми випускниками Роменського коледжу СНАУ.
Педагогічний колектив та студенти коледжу висловлюють глибоку вдячність працівникам ТОВ «Калина» за проведення цікавої незабутньої екскурсії і надану можливість ознайомитись з сучасною технікою та виробничими процесами у господарстві. Сподіваємося на подальшу плідну співпрацю! Успіхів усім нам!