Традиційно кожного року в Роменському коледжі Сумського НАУ відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав та проводять безліч виховних заходів: квести, вікторини, уроки мужності та пам’яті, години – реквієм тощо.
З нагоди 31-річниці виведення військ з Афганістану для студентів І курсу групи 13-М куратором групи Петриковою Л. М. та завідувачем бібліотеки Корецькою Ю. В. проведено зустріч-спогад ” Афганістан – біль матерів” з колишнім воїном-інтернаціоналістом Шебедею С. М.
Сергій Миколайович розповів студентам про гіркі спогади афганської війни, а також закликав бути гідними нащадками своєї держави. Для яких важливо зберегти пам’ять про ті події, вклонитися тим людям, які не повернулися з війни, виконуючи свій інтернаціональний обов’ язок перед Батьківщиною.
Студенти з цікавістю та затамованим подихом переглянули відео-ролики про буремні події війни в Афганістані. Також для бібліотеки коледжу Сергій Миколайович подарував річну підписку періодичного видання ”Третій тост”. Дякуємо та чекаємо на нову зустріч.