Святкуємо ювілей!

В барвисті шати убрався Ромен,

                         Віщує осінь славний ювілей!

                         І коледж наш святково вбраний,

                         І море квітів, друзів, і гостей!

 

Такими словами під звуки духового оркестру  27 реактивної артилерійської бригади розпочалося урочисте святкування 100-літнього ювілею Відокремленого структурного підрозділу «Роменський фаховий коледж Сумського національного аграрного університету».

Цьому передувала напружена й кропітка робота всього педагогічного та студентського колективів. Були проведені виховні години, відкриті заняття, спортивні змагання, екскурсії, конкурси. І нарешті 1 жовтня о 10 годині на урочистості з нагоди сторічного ювілею зібралися колишні випускники нашого навчального закладу, ветерани коледжу, співробітники, студенти, запрошені високоповажні гості.

Багато теплих слів на адресу колективу коледжу було сказано ректором Сумського НАУ, академіком Національної академії аграрних наук України В. І. Ладикою, який відзначив значний поступ коледжу у справі підготовки висококваліфікованих фахівців для аграрної галузі держави. Володимир Іванович нагородив кращих співробітників коледжу почесними грамотами від Сумського національного аграрного університету та Навчально-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти, а також вручив сертифікат на встановлення системи відеонагляду.

Помічник народного депутата Верховної Ради України Максима Гузенка Костенко В.В. вручив колективу коледжу Грамоту «За високий рівень підготовки педагогічного колективу, вагомий внесок в покращення освітнього процесу, постійну турботу про молоде покоління, їх індивідуальний та творчий розвиток та з нагоди 100-ї річниці з дня заснування». 

Директор Департаменту освіти і науки Сумської обласної державної адміністрації В.П. Гробова щиро привітала колектив коледжу з ювілеєм, побажала подальших успіхів та розвитку і вручила відзнаки Голови Сумської обласної державної адміністрації та Голови Сумської обласної ради.

Також до побажань та нагородження грамотами і подяками з нагоди 100-річчя закладу приєдналися: голова Роменської державної адміністрації Д. І. Ващенко, голова Роменської районної ради І.О. Яременко, голова Роменської міської територіальної громади О.А. Стогній,  депутати обласної ради, випускники коледжу  Д.Є. Кірюхін та П.І. Постіл, а також декан факультету менеджменту та економіки Н.І. Строченко та т.в.о. декана інженерно-технологічного факультету О.О. Соларьов.

На урочистості завітали й представники ТОВ «МХП-Урожайна країна». Від імені директора підприємства Олександра Суходольського регіональний менеджер із соціальних проєктів фонд «МХП-Громаді» в Сумському регіоні Наталія Богдан привітала всіх присутніх зі святом, подякувала керівництву коледжу за плідну співпрацю та вручила сертифікат на 47000 гривень для закупівлі спеціалізованого навчального обладнання для лабораторії «Теоретичні основи електротехніки».

Директор коледжу Олег Шевченко виступив з вітальним словом та щиро подякував за постійну підтримку коледжу як Сумському НАУ, так і  партнерам, які постійно співпрацюють з закладом та допомагають у розвитку матеріально-технічної бази, а саме: В.М. Гяляну – директору ПСП АФ «Соснівська» (випускнику коледжу), М.І. Шевченку – директору СФГ «Урожай», О.О. Суходольському  – директору ТОВ «Урожайна країна», М.М. Зимогляду – СТОВ ім. Шевченка (випускнику коледжу), П.І. Постілу (випускнику коледжу), Д.Є. Кірюхін – директору ТОВ «Ромниптахоспілка» (випускнику коледжу).

Під час святкування гості свята мали можливість оглянути виставки сучасної техніки, організовані за участі ТОВ «Урожайна країна» та «Завод Кобзаренка», виставки технічної творчості студентів і методичних робіт викладачів, фотовиставки  та  зробити світлину на тлі святкових фотозон.

Після урочистої частини поважні гості свята були запрошені на відкриття нової лабораторії «Теоретичні основи електротехніки» та на підписання договору на співробітництво між коледжем та ТОВ «Завод Кобзаренка», а далі урочистості продовжилися в актовій залі коледжу, де відбувся святковий концерт, підготовлений аматорами сцени коледжу та Сумського НАУ.

100 років – це солідний рубіж, це сходинка, на яку слід було піднятися… До цієї знаменної дати коледж ішов довгою дорогою наполегливої праці багатьох поколінь досвідчених, яскравих, талановитих особистостей і сьогодні колектив закладу зберігає освітній потенціал, багаторічні традиції, продовжує надавати студентам знання вищої якості і з гордістю та надією дивиться в майбуття.

Попереду – нові плани, задуми, ідеї, які під силу виконати потужному колективу педагогів, що продовжують й надалі сіяти в душах та умах наших вихованців зерна знань, мудрості, добра та порядності.

Відокремлений структурний підрозділ «Роменський фаховий коледж Сумського національного аграрного університету» перегорнув свою першу столітню сторінку… 

Славна історія коледжу продовжується…